Kaartverkoop voor Museumnacht start a.s. dinsdag

nieuws
Google streetview

Op dinsdag 28 juni om 12.00 uur start de kaartverkoop voor de Groninger Museumnacht. Op zaterdag 10 september tussen 19.00 en 01.00 uur kunnen zeven locaties bezocht worden.

Het gaat om het Groninger Museum, GRID Grafisch Museum, Storyworld en de expositiezalen in Forum Groningen, Museum aan de A, het Universiteitsmuseum, Noorderlicht (in de Akerk) en de Synagoge. De eerste programmaonderdelen vol kunst, muziek en performances zijn bekend.

Forum Groningen en GRID staan onder meer in het teken van Bitterzoet Erfgoed, over het slavernijverleden. In Storyworld, is de nieuwe tentoonstelling ’70 jaar Donald Duck’ te zien. Ook het Museum aan de A besteedt aandacht aan de slavernij; verder is er veel muziek, dans en creatieve workshops.

In het Groninger Museum kun je onder meer de nieuwe tentoonstelling ‘Kleur!’ bekijken en is er live muziek. Het Universiteitsmuseum besteedt aandacht aan de magische wereld van Alice in Wonderland. Je kunt er ook van alles leren over het begrip ’tijd’. Noorderlicht presenteert in de Aker, in samenwerking met Stichting Oude Groninger Kerken een tentoonstelling over Oekraïense fotografie van de zeventiger jaren tot nu.