JOVD introduceert biertje om jongeren meer te betrekken bij politiek

nieuws
Oud-politicus Hans Wiegel neemt de Wiegel Weizen in ontvangst uit handen van het Groningse JOVD-bestuur. Foto: ingezonden

JOVD Groningen heeft een eigen Weizen op de markt gebracht dat als doel heeft om jongeren meer te betrekken bij de politiek.

“Jongeren besteden graag veel tijd aan het ontdekken van verschillende soorten biertjes, maar weinig aan het ontdekken van de politiek”, vertelt JOVD-voorzitter Tom Boer. “Wij hebben deze Weizen als eenvoudige koppeling bedacht, zodat jongeren op een laagdrempelige manier, onder het genot van een heerlijke Weizen, in contact komen met de lokale politiek.”

Een Weizen is een Duits tarwebier dat gebrouwen wordt volgens het Duitse Reinheitsgebot. Een Weizen wordt geschonken in grote glazen, waarbij de schuimkraag tot wel centimeters boven het glas uitstijgt. De Weizen van de JOVD heeft de naam Wiegel Weizen gekregen, een eerbetoon aan VVD-prominent en oud-politicus Hans Wiegel. De Wiegel Weizen is afgelopen weekend overhandigd aan Hans Wiegel. De komende periode is het biertje te verkrijgen in verschillende Groningse cafés. De JOVD hoopt dat het biertje daar zijn werk doet.