Ida uit Stad één van de winnaars bij finale Kunstbende 2022

nieuws
De winnaars van Kunstbende 2022. Foto: Marcel Krijgsman

De achttienjarige Ida uit Stad is één van de winnaars van de finale van de Kunstbende 2022. De finale werd zondag gehouden in de Kromhouthal in Amsterdam.

Aan de wedstrijd deden honderd acts mee in de categorieën Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. De deelnemers hadden zich voor de finales geplaatst door regionale voorrondes te winnen. In Amsterdam werd er gestreden om de felbegeerde Kunstbende Awards die per categorie werden uitgereikt. De awards geven toegang om op te mogen treden op de grote podia.

Awards
In de categorie Film ging de eerste prijs naar Ida uit Groningen. In deze categorie won Kim Wisse uit Koudekerke de tweede prijs en Chagalle Pennink uit Zijderveld ging met de derde prijs naar huis. In de categorie dj won Firetjuene uit Tolbert een derde prijs. Anna Sophie Lautenbach uit Peize won in de categorie Taal de tweede prijs.

Kunstbende
De Kunstbende is het platform voor talent van 13 tot en met 18 jaar. Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank, Fonds voor Cultuurparticipatie, ArtEZ University of the Arts en diverse andere sponsors en partners. Veel artiesten hebben hun eerste stappen gezet bij Kunstbende, zoals Nielson, Kalvijn en Martin Garrix.

Deel dit artikel: