Historische garnalenkotter vaart deze zomer met dagtochten langs cultuur, historie en natuur

nieuws
Foto: Visserijmuseum Zoutkamp

De historische garnalenkotter ZK4 vaart de komende zomermaanden tussen Stad en Zoutkamp. Tijdens de dagtocht krijgen bezoekers informatie over cultuur, historie en natuur.

De dagtochten zijn een initiatief van Museum aan de A, het Visserijmuseum in Zoutkamp en Het Groninger Landschap. “Het Reitdiepgebied behoort tot de oudste cultuurlandschappen van Europa”, laat de organisatie weten. “De sterk meanderende Hunze, tegenwoordig het Reitdiep, verbond ooit Groningen met de zee. Niet voor niets was dit gebied vaak onderwerp in de werken van het Groninger kunstenaarscollectief De Ploeg. Tijdens de vaart op de historische garnalenkotter brengt een bevlogen gids van Het Groninger Landschap de verhalen van het unieke Reitdiepgebied tot leven.”

Op zaterdag vaart de garnalenkotter van Zoutkamp naar Groningen, op zondag van Groningen naar Zoutkamp. Een taxi brengt deelnemers terug naar hun opstapplaats. Bij de excursie hoort een lunch die genuttigd wordt bij ‘Garnwerd aan Zee’. In Garnwerd krijgen deelnemers een rondleiding langs de vele monumenten van het wierdendorp. De tocht kost 65 euro per persoon. Meer informatie is te vinden op deze website.