“Het is onvoorstelbaar wat er allemaal aan talent in je dorp woont”

nieuws
Foto: ingezonden

De derde editie van de Muziekoal Mitzummer Middag op Noorderhoogebrug is zondag een succes geworden. Coördinator Arnold Jansen spreekt van een bijzondere dag.

“Het is ver boven verwachting verlopen”, vertelt Jansen. “Het weer zat mee, en er was een grote opkomst. Wat we vandaag gedaan hebben is een podium bieden aan zeven artiesten en bands. Deze artiesten en bands komen allemaal uit Noorderhoogebrug. Zij traden dan ook op in hun eigen woonkamer. En zij werden vandaag bezocht. Geïnteresseerden verzamelden zich rond 13.45 uur bij het dorpshuis waar vier groepen werden geformeerd. Iedere groep liep een route langs de artiesten.”

“Dat je met kippenvel in iemand zijn woonkamer zit”
Volgens Jansen duurde elk optreden ongeveer twintig minuten. “Het aanbod was heel gevarieerd en breed. Van muziek uit de jaren zestig, tot akoestische liedjes op gitaar en wat stevigere muziek. En weet je wat zo mooi is? Dat je ineens bij mensen thuis komt die al jaren je buren zijn, maar waarvan je niet wist dat ze hele mooie muziek maken. Dat je met kippenvel in hun huiskamer zit. Echt fantastisch.”

Enthousiaste mensen
Eén van de mensen die vandaag het publiek mocht verblijden met muziek is zangeres Tineke Rouw-Oosterhuis. “Het was een geweldige dag. Er zijn vier groepen langs geweest die ieder uit ongeveer zestien personen bestond”, vertelt Rouw-Oosterhuis. “Ik heb Groningse fluusterlaitjes ten gehore gebracht. Deze liedjes heb ik geschreven tijdens de coronacrisis. De liedjes gaan over liefde, verdriet en vreugde. Eigenlijk gaan ze over de alledaagse dingen van het leven. En het werd goed ontvangen. Een goede graadmeter is altijd het einde. Als mensen direct verdwenen zijn, dan weet je dat het niet goed was. Maar nu bleef iedereen hangen, en was men nieuwsgierig naar de achtergrond.”

“Dit gaat een vervolg krijgen”
Jansen: “Na afloop hebben we de middag afgesloten bij het dorpshuis waar een hapje en drankje aanwezig was. Daar vond ook nog een achtste optreden plaats. Het was super gezellig. En dat is uiteindelijk ook het doel van deze dag. Je probeert de mensen, de bewoners van Noorderhoogebrug, bij elkaar te brengen. Dat de contacten hechter worden.” Rouw-Oosterhuis is het daar mee eens: “Dit zijn hele mooie dingen. In tijden waarin de wereld niet zo mooi is. Ik hoop ook echt dat er een vervolg gaat komen.” Die geluiden hebben Jansen ook bereikt: “Daar gaan we ook voor. Het lijkt me fantastisch om een volgende editie te organiseren.”

Deel dit artikel: