Gruno’s Postharmonie geeft zondag openluchtconcert in Reitdiephaven

nieuws

De Gruno’s Postharmonie geeft zondag een openluchtconcert in de Reitdiephaven. Het optreden is onderdeel van een concerttournee dat deze periode plaatsvindt.

Vorige maand gaf de harmonie een optreden in Roden en op 9 juli staat er een concert gepland op de Nieuwe Markt bij Forum Groningen. Het optreden in de Reitdiephaven begint om 15.00 uur, waarbij het orkest onder leiding staat van Peter Kleine Schaars. Op het programma staan onder andere werken van Earth, Wind & Fire en Ed Sheeran. Ook worden er enkele nummers gespeeld samen met zangeres Sietske Kleine Schaars. Het concert duurt anderhalf uur en is vrij toegankelijk.

Het concert in de Reitdiephaven is het eerste concert dat Gruno’s Postharmonie in Groningen geeft sinds de uitbraak van het coronavirus. De harmonie gaf in februari 2020 haar laatste concert binnen de gemeentegrenzen. De concerttournee is een opmaat naar het internationale muziekfestival in de Duitse stad Bad Orb, dat in september gehouden wordt, en waar de Gruno’s aan deel gaan nemen.