Groningen verzorgt volgend jaar het VNG-Jaarcongres

nieuws
Foto: Chris Bakker

Groningen is volgend jaar de gastheer van het jaarcongres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Het gaat om het grootste congres van heel Nederland.

Het congres, onder meer in MartiniPlaza, het Forum en de Martinikerk, vindt plaats op 13 en 14 juni volgend jaar. Dat is woensdag bekendgemaakt in Hoorn, tijdens het congres van de regio Westfriesland. Volgens de gemeente Groningen is dit een unieke kans regio om de beslissers in het openbaar bestuur, van wethouders tot de minister van Binnenlandse Zaken, mee te nemen in de kansen en opgaven van onze regio.

Burgemeester Koen Schuiling: “De keuze viel op Groningen omdat we niet alleen willen laten zien wat de stad in huis heeft, maar ook de regio betrekken.” Het programma bestaat uit circa vijftig deelbijeenkomsten over onderwerpen als de energietransitie en innovaties in de gezondheidszorg en landbouw. Volgens de gemeente profiteren ook de horeca, middenstand en toerisme van een dergelijk congres. De kosten worden gedragen door de VNG en de gastregio.

VNG Jaarcongres 13-14 juni 2023 Groningen from Gemeente Groningen on Vimeo.