Gorecht met monsterzege door in nacompetitie

sport
Foto's Martijn Minnema: Tom Traas (nr.16) scoorde twee keer in de monsterzege van Gorecht tegen Marum

Gorecht heeft op overtuigende wijze de tweede ronde van de nacompetitie voor promotie naar de eerste Klasse gehaald. Op eigen veld werd SV Marum met liefst 10-1 verpulverd. Dinsdag speelt Gorecht in de tweede ronde thuis tegen LTC. Bij winst wacht komende zaterdag de finale op neutraal terrein.

De eerste kans van de wedstrijd was na twee minuten nog voor Marum, maar in kansrijke positie werd de bal met een boog naast het doel van Gorecht geschoten. De eerste kans van Gorecht leverde wel direct een goal op. In de vierde minuut zette Tom Traas uit een corner na wat vijven en zessen Gorecht van dichtbij op 1-0. Voor rust ontliepen de ploegen elkaar niet eens zoveel, maar Gorecht was efficiënter en kreeg ook de betere kansen. Uit één daarvan schoot Sam Niewold na een half uur beheerst de 2-0 binnen nadat hij er op links vandoor kon.
Kort voor rust kregen beide ploegen een wat makkelijk gegeven penalty. Sven Hazewinkel scoorde in de 44′ minuut 3-0, twee minuten later benutte ook Noël Kailola zijn strafschop, 3-1.

Na rust werd alle Marumer hoop vlot aan gort geschoten. Met de mooiste van de 11 treffers (een geplaatste boogbal van een meter of 40 die in de bovenhoek belandde) maakte Sam Niewold er 4-1 van. Een minuut later schoot Tom Traas op aangeven van Nick Janzen van dichtbij de 5-1 binnen. Daarmee was het verzet definitief gebroken en kon het gretige Gorecht de score nog flink uitbouwen. Zo was het in de 53′ minuut de naar Harkemase Boys vertrekkende Sven Hazewinkel die in twee instanties de 6-1 binnen kopte.
Daarna begon de grote Bart Steenbergen show. De invaller schoot in een tijdsbestek van 10 minuten tussen de 68′ en 78′ minuut vier keer raak en tilde de stand naar 10-1. De 7-1  schoot hij diagonaal in de verre hoek, de 8-1 schoot hij vanaf de zijkant vrij voor de keeper komend in de andere verre hoek binnen. Op aangeven van Jos Beek kopte hij de 9-1 binnen en de 10-1  kon hij vrijstaand bij de tweede paal binnen schuiven.

Dinsdagavond treft Gorecht op eigen veld LTC, in de competitie speelde Gorecht thuis met 3-3 gelijk en uit werd met 2-1 gewonnen van de Drenten. Bij winst speelt Gorecht volgende week zaterdag de finale op neutraal terrein tegen de winnaar van Burgum-FC Meppel.

VV Gorecht-SV Marum (3-1) 10-1
5’ 1-0 Tom Traas
30’ 2-0 Sam Niewold
44’ 3-0 pen. Sven Hazewinkel
45+1 3-1 pen. Noël Kailola
48’ 4-1 Sam Niewold
49’ 5-1 Tom Traas
53’ 6-1 Sven Hazewinkel
68’ 7-1 Bart Steenbergen
69’ 8-1 Bart Steenbergen
73 9-1  Bart Steenbergen
78 10-1 Bart Steenbergen

Deel dit artikel: