Wooncontainers voor Oekraïense vluchtelingen op bouwterrein aan Maresiusstraat

nieuws
Foto via Google Maps - Streetview

De gemeente Groningen gaat wooncontainers plaatsen op een stuk grond aan de Maresiusstraat voor vluchtelingen uit Oekraïne. De gemeente maakte dat donderdag bekend middels een brief aan bewoners van de omliggende wijken.

De containers moeten voor september van dit jaar klaar zijn. Ze komen te staan aan de zuidkant van de rotonde aan de Maresiusstraat. Volgens DvhN zou het gaan om 35 wooncontainers voor gezinnen en 30 studio’s voor maximaal twee bewoners. Daarmee zouden er in totaal 200 vluchtelingen opgevangen kunnen worden op het terrein. De containers mogen maximaal vijf jaar blijven staan langs de Maresiusstraat. Als de Oekraïners eerder weg zijn, plaatst de gemeente andere mensen die een tijdelijke woonruimte nodig hebben in de containers.

Omwonenden van het terrein krijgen op 9 juni de kans om mee te praten over de opvanglocatie. Dan houdt de gemeente een informatiebijeenkomst over de komst van de vluchtelingen in de Kerk van Leegkerk. Deze bijeenkomst vindt plaats tussen 17.00 en 20.00 uur.

De containers komen te staan op een braakliggend terrein, waar in de toekomst de nieuwe woonwijk De Held III moet komen te staan. De bouw van deze woonwijk ligt al jaren stil, door gesteggel over de grond en over de manier waarop de nieuwe wijk moet worden ingericht. In maart maakte wethouder Roeland van der Schaaf nog bekend dat een akkoord over de bouw van de wijk tussen Gravenburg en De Held 1 dichtbij is.