“Dinsdag veel bewolking met spatje regen, komend weekend temperaturen boven de 20 graden”

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

De komende dagen gaan niet droog verlopen. Vanaf komend weekend lijkt een weersverbetering aan zet. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Dinsdagochtend is er veel bewolking waarbij lokaal een spatje lichte regen kan vallen”, vertelt Kamphuis. “In de middag is het droog en breekt de zon zo af en toe voorzichtig door. Bij een matige westenwind, windkracht 3 tot 4, wordt het 16 of 17 graden. Op woensdag is er veel bewolking. Tot halverwege de ochtend is het droog. Later in de ochtend, of rond de middag, volgen perioden met regen. In de loop van de middag wordt het vanuit het westen weer droog. De temperatuur loopt op naar 18 of 19 graden, maar tijdens de regenbuien is het een stuk koeler.”

“Op donderdag is het wisselend bewolkt met een enkele bui of buitje. Het wordt 18 of 19 graden. Vrijdag is het wisselend bewolkt en wordt het met 21 graden weer wat warmer. Op de meeste plaatsen blijft het droog en het is rustig weer. Het weekend verloopt eveneens vrij rustig tot rustig. Zaterdag wisselen zon en wolken elkaar af, en is de kans op een buitje klein, maar aanwezig. Het wordt 20 tot 22 graden. Zondag blijft het droog en wordt het met flinke zonnige perioden 23 of 24 graden.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.