Dichters van de Prinsentuin vindt dit jaar opnieuw plaats in de Hortus: “Het is een prachtige plek”

nieuws
Foto: Reyer Boxem / reyerboxem.nl

Het festival Dichters van de Prinsentuin vindt deze zomer opnieuw plaats in de Hortus in Haren. Dat heeft de organisatie laten weten.

“Mensen kennen het festival vooral van de idyllische locatie in de binnenstad van Groningen”, vertelt Fabien van der Ham van de organisatie. “Door de coronacrisis hebben we noodgedwongen een andere weg in moeten slaan. In 2020 hebben we een online-editie gehouden, vorig jaar hebben we voor het eerst ons festival in de Hortus gehouden. Daar was vanwege de anderhalvemeterregel veel meer ruimte. En eigenlijk kun je zeggen dat de locatie in Haren heel goed beviel. We kunnen er ook veel meer bezoekers kwijt.”

“De Hortus heeft prachtige tuinen”
Annie Postma, die destijds de communicatie verzorgde voor het festival, liet vorig jaar al doorschemeren dat de locatie misschien wel een blijvertje zou gaan worden omdat de reacties uit het publiek positief waren. Van der Ham: “Het is absoluut goed bevallen, ook vanwege de prachtige tuinen en locaties in de Hortus. Als je nu naar een dichter komt luisteren dan heb je echt het gevoel dat je de dichter ontmoet, omdat die op zijn of haar eigen plek zit. En er is meer ruimte. Zo hebben we straks ook plaats voor foodtrucks en kraampjes. En zijn er onderdelen voor kinderen, waaronder het Poeziëpaleis die kinder-poeziëworkshops aan gaat bieden. Het zal meer een festivalbeleving gaan krijgen, waar mensen zich de hele dag kunnen vermaken. En de locatie is beter bereikbaar. Mensen die in de auto komen, kunnen makkelijker parkeren in de omgeving.”

Programma
Dichters van de Prinsentuin vindt dit jaar plaats op 8, 9 en 10 juli. “Het programma is nog niet helemaal rond. We moeten nog de puntjes op de ‘i’ zetten. Komende week verwacht ik daar meer duidelijkheid over. Ook start komende week de ticketverkoop voor het festival.” Meer informatie is te vinden op deze website.