Veel activiteiten tijdens Keti Koti

nieuws
Foto: Wijnand Stomp

Tijdens de Keti Koti-maand in Groningen is er van alles te doen rond de viering van de afschaffing van de slavernij. Er zijn onder meer tentoonstellingen en lezingen.

Tijdens Keti Koti wordt jaarlijks op 1 juli de afschaffing van de slavernij gevierd en herdacht. Keti Koti betekent ‘verbroken ketenen’. Onder de vlag van Bitterzoet Erfgoed besteden musea, erfgoedinstellingen, culturele en educatieve organisaties uit de stad en provincie aandacht aan het slavernijverleden.

Op 3 en 4 juni kunnen stadjers naar de Akerk, voor een rondleiding door de tentoonstelling Bitterzoet Erfgoed. Ook kunnen ze met kunstenaars in gesprek en is er een workshop. Het Groninger Museum houdt op Tweede Pinksterdag een Open Dag, met gratis entree. Er zijn live optredens, rondleidingen, een boekpresentatie en flitslezingen.

Op 6 juni vertelt Wijnand Stomp in de Akerk hoe het was om als twaalfjarig Antilliaans jongetje naar Groningen te verhuizen, en Surinaamse ouderen vertellen over het slavernijverleden. De familievoorstelling begint om 15.00 uur.

Het complete programma van Bitterzoet Erfgoed loopt tot 12 september. De agenda is te vinden op ‘bitterzoeterfgoed.nl .