“Woensdag wisselend bewolkt en een enkel buitje, in het weekend fris en buien”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De komende dagen gaan fris verlopen. Halverwege volgende week zijn er kansen dat het warmer gaat worden. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Woensdag zijn er opklaringen, afgewisseld door wolkenvelden”, vertelt Kamphuis. “In de ochtend is er kans op een enkel buitje. In het Waddengebied is de kans op een buitje het grootst. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, windkracht 4 tot 5, wordt het 18 graden. Op donderdag zijn er perioden met zon, afgewisseld door enkele wolkenvelden. Bij een matige tot vrij krachtige wind uit westelijke richtingen, kracht 4 of 5, wordt het dan 18 tot 20 graden. In de nacht naar vrijdag volgen enkele buien en stroomt koelere lucht ons land binnen.”

“Vrijdag wordt het slechts 14 of 15 graden. Er waait een forse westenwind, windkracht 5, en er is vrij veel bewolking, hoewel het ook zo nu en dan opklaart. Zondag wordt het met 13 of 14 graden nog wat frisser. Het waait stevig uit het noordwesten, windkracht 4 tot 5, en er vallen een paar buitjes. Begin volgende week zijn de veranderingen aanvankelijk klein en houdt het koele weer waarschijnlijk aan met zo nu en dan buien of buitjes. Halverwege volgende week begint het geleidelijk weer op te warmen.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.