Winkelcentrum Paddepoel verder rookvrij gemaakt

nieuws

Winkelcentrum Paddepoel heeft opnieuw stappen gemaakt met het rookvrij maken van de locatie en de ingangen. Bij alle ingangen zijn stoeptegels gelegd, in combinatie met een wegmarkering.

Ook op beide hoeken van de Zonnelaan zijn wegmarkeringen aangebracht. De 25 stoeptegels zijn aangeboden door GGD Groningen, in samenwerking met Gezondheidsfondsen voor Rookvrij en Winkelcentrum Paddepoel. Gezondheidsfondsen voor Rookvrij is een samenwerking tussen de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Longfonds. Die hebben als doel dat niemand meer komt te overlijden aan de gevolgen van roken.

Winkelcentrum Paddepoel heeft nu alle zeven ingangen rookvrij gemaakt. Daar werd namelijk volop gerookt en daar ondervonden veel bezoekers last van. Om te voorkomen dat er sigerettenpeuken voor de ingangen komen te liggen, blijven de zogenoemde peukenpalen voorlopig staan.