Werkstraf, cel en schadevergoeding geëist voor steekpartij bij Alfa-college

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Het neersteken van een schoolgenoot op het Alfa-college aan de Boumaboulevard gaat een negentienjarige Groninger mogelijk vijftig dagen celstraf, een werkstraf van 150 uur en een schadevergoeding van vijfduizend euro kosten.

Volgens RTV Noord maakte het Openbaar Ministerie deze strafeis dinsdagochtend bekend. De jongeman stond, naast de steekpartij, ook terecht voor een geweldsincident. Naast de onvoorwaardelijke celstraf vroeg het OM ook om 220 dagen voorwaardelijk cel voor de Stadjer.

De steekpartij vond halverwege november jongstleden plaats. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn been en moest in een ziekenhuis worden behandeld aan een diepe steekwond. De verdachte vluchtte na het incident op een scooter weg van de Boumaboulevard, waarna de politie een zoekactie startte. Drie dagen later werd de verdachte aangehouden.

De Stadjer wordt ook verdacht van een geweldsincident in de maand voor de steekpartij. Daarbij brak een slachtoffer een hand en liep een hersenschudding op. Het OM wil dat de negentienjarige verdacht ook dit slachtoffer een schadevergoeding betaalt.

Deel dit artikel: