VV Groningen keihard onderuit tegen kampioen d’Olde Veste’54

sport
Foto Andor Heij. Olde Veste viert kampioensfeest bij VVG

In de eerste klasse E speelden de drie Groninger clubs om des keizers baard in de voorlaatste speelronde. Er was wel een feestje, want d’Olde Veste’54 won met forse cijfers bij VV Groningen en werd kampioen.

VV Groningen ging hard onderuit tegen d’Olde Veste’54. Het werd 6-0 voor de ploeg uit Steenwijk, die daarmee op eigen kracht kampioen werd en het vierde met het massaal meegereisde publiek uit de kop van Overijssel. Danny Harms kreeg een rode kaart, waardoor VVG een groot deel van de wedstrijd met tien man speelde.

Oranje Nassau pakte thuis een punt van de nummer twee, WHC uit Wezep. Het werd 2-2. Paul Bergtop en Fokko Kronemeijer scoorden voor ON. Ard Veenhof kreeg in de slotfase rood.

PKC’83 verloor de uitwedstrijd tegen FC Burgum met 2-1. Simon Schreiber maakte het Groninger doelpunt.

PKC is achtste, ON negende en VVG tiende.

Deel dit artikel: