Voorbereidingen verhuizing seinhuis in volle gang

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Op het Hoofdstation zijn de voorbereidingen in volle gang om het monumentale seinhuis te kunnen verhuizen. In de loop van 2023 komt het seinhuis weer terug op de oude stek.

De verhuizing is nodig omdat op de huidige plek deels een bouwkuip voor de voetgangerspassage, fietstunnel en fietsenstalling komt. Het verhuizen van het gebouw vormt de zogeheten tweede fase. Tijdens de eerste fase vond er onderhoud plaats. Slechte plekken in het staal werden hersteld en de buitenkant van het gebouw werd gestraald met lucht en zand om roestplekken te verwijderen. Ook de binnenkant van het gebouw heeft een grote opknapbeurt gekregen.

Bij de verhuizing wordt het seinhuis met kranen naar de westzijde van perron 3 getakeld. In de toekomst wordt het dus teruggeplaatst, waarbij het ook onderdeel zal worden van het nieuwe station en de monumentale perronkappen.