Volleyballer Jeffrey Klok verkast van kampioen Dynamo naar Lycurgus

sport
Foto: Amysoft Lycurgus

De 23-jarige Jeffrey Klok speelt komend seizoen voor Amysoft Lycurgus. De libero komt over van Draisma Dynamo uit Apeldoorn.

Klok werd met Dynamo de afgelopen twee jaar landskampioen en won vorig jaar de Supercup. De 1.89 meter lange libero speelde de afgelopen drie jaar in Apeldoorn. Hij vervangt bij Lycurgus Steven Ottevanger. Die gaat de komende tijd voor een buitenlands avontuur. Klok is de zoon van Marko Klok, die 378 interlands speelde en in 1992 Olympisch zilver pakte.

Jeffrey Klok: “Ik denk dat het hele sportieve plaatje er bij Amysoft Lycurgus beter voor staat, waardoor ik een grotere stap in mijn ontwikkeling kan maken dan wanneer ik bij Dynamo zou blijven. Wat me vooral aanspreekt is dat de professionele organisatie in Groningen, inclusief de ondersteuning en het sportieve programma, helemaal gericht is op presteren en het winnen van prijzen. Mijn focus ligt al een aantal jaren puur op het volleybal en dan is het fijn om een omgeving mee te gaan maken waar dat ook zo is. Daarin uitgedaagd worden. Ik ga veel leren verwacht ik.”

Coach Arjan Taaij is ingenomen met de komst van Klok. “Hij is een jonge extraverte speler met veel energie. Kwalitatief uitstekend. Jeffrey heeft de drive om bij het Nederlands team te komen en heeft duidelijk de ambitie om beter te worden.” Lycurgus heeft nu acht spelers onder contract voor komend seizoen.

Deel dit artikel: