Vers gecontracteerde spits Mortensen langdurig geblesseerd

nieuws
Foto FC Groningen.nl

Vlak nadat Alex Mortensen vorige week een contract tekende bij FC Groningen is de jonge spits geblesseerd geraakt aan zijn knie. De jonge Zweedse spits is daardoor langdurig uitgeschakeld. Dat meldt FC Groningen vrijdagochtend.

De 19-jarige Zweedse spits werd het afgelopen seizoen gehuurd van Kalmar FF. FC Groningen besloot vorige week de optie tot koop te lichten voor Mortensen. Vlak na de ondertekening van zijn contract liep Mortensen knieletsel op.

Mortensen baalt

“Ik ben ongelooflijk teleurgesteld en baal ontzettend”,aldus Mortensen. “Dit is een klap voor mezelf, maar ook heel jammer voor de club. De komende maanden zal ik mij helemaal moeten focussen op mijn herstel. Ik had me de periode na het tekenen van het contract natuurlijk anders voorgesteld, maar ga er alles aan doen om sterker dan ooit terug te komen.”

De spits is blij dat de club vertrouwen in hem houdt, ondanks het blessureleed: “Ik ben FC Groningen zeer dankbaar dat de club mij de kans biedt om in Nederland verder te groeien als mens en voetballer.”

Drie invalbeurten in hoofdmacht

De 19-jarige spits mocht het afgelopen seizoen drie keer invallen in het eerste elftal van FC Groningen. Mortensen speelde dit seizoen voornamelijk voor FC Groningen onder-21.