“Vernielingen station Europapark betreurenswaardig, goed dat er camera’s worden opgehangen”

nieuws

De vernielingen die vorige week werden aangericht op station Europapark omschrijft het gemeentebestuur als betreurenswaardig. Wethouder Isabelle Diks (GroenLinks) liet dit weten naar aanleiding van vragen van de VVD-fractie.

Raadslid Rik Heiner van de VVD: “Als partij zijn we geschokt door wat er op het Europapark is gebeurd. Het station is vorige week volledig kort en klein geslagen door vandalen. We vinden het ook schokkend om te constateren dat er geen camera’s hingen. Dit maakt het veel moeilijker om vernielingen te voorkomen, en verkleint de pakkans van vandalen.” Heiner wil van het gemeentebestuur weten wat daar aangedaan kan worden.

Wethouder Diks: “Laat ik eerst zeggen dat we het als College betreurenswaardig vinden wat er is gebeurd. We hebben het over een station dat nog niet zo heel lang geleden geopend is. Een station dat juist is ingericht in een groene omgeving dat de veiligheid moet waarborgen, maar klaarblijkelijk werkt dat niet zo. Als het gaat om camera’s. Het is niet ons terrein. Spoorbeheerder ProRail is daar voor verantwoordelijk. En ik heb begrepen dat zij inmiddels besloten hebben dat er camera’s worden opgehangen. Daarnaast heb ik begrepen dat ProRail en NS in overleg zijn over de veiligheidssituatie op het station.”

Heiner: “Heeft u enig idee hoe het zit met het cameratoezicht op het Noorderstation? Hangen daar camera’s?” Diks: “U stelt mij nu een technische vraag, waarbij ik het antwoord niet zo uit mijn mouw kan schudden. Ik zal daar onderzoek naar moeten doen, en koppel het antwoord naar u terug als ik dat heb.”