“Structureel plan en oplossingen nodig om veilig uit te kunnen gaan in Stad”

nieuws

Er is een structureel plan en oplossing nodig om veilig uit kunnen te gaan in Groningen. Dat stelt de Stadspartij 100% voor Groningen.

“De laatste periode horen we verhalen, en lezen we berichten in de media, dat het wel lijkt of het uitgaan in Groningen steeds onveiliger wordt”, vertelt raadslid Yaneth Menger van de partij. “Vrouwen, LHBTIQ+’ers en ook mannen worden lastiggevallen door middel van intimidatie, seksueel getinte opmerkingen en, seksueel, geweld in het uitgaansleven in de de stad. Wij vinden dat iedereen recht heeft op een veilige omgeving om op stap te gaan.”

“Vraag naar Angela”
De partij roept het gemeentebestuur op om met verschillende organisaties, die betrokken zijn bij de veiligheid in het uitgaansleven, zoals GGD, Sense, KHN en de Nachtraad, in gesprek te gaan. Menger: “Uiteindelijk moet er een structureel plan en een oplossing komen om, seksuele, intimidatie in het uitgaansleven tegen te gaan. Het wordt de hoogste tijd.” Raadslid Els van der Weele van de PvdA: “De samenwerking van de gemeente met deze organisaties en horeca is cruciaal om de Groninger nacht veiliger te maken voor iedereen. Denk aan trainingen voor horecapersoneel om nog beter om te kunnen gaan met situaties van seksuele intimidatie. Maar ook aan de actie ‘Vraag naar Angela’, waarmee je aan de bar kunt vragen om hulp wanneer je je onveilig voelt.”

Raadslid Justine Jones van GroenLinks: “Je wilt altijd veilig uit kunnen gaan in Groningen. Maar nu na de corona crisis willen mensen helemaal onbezorgd op stap kunnen. Of ze de stad nu ontdekken of herontdekken als uitgaansplek. Daarom is dit het moment om met partners met structureel plan te komen.”

Stadspartij 100% voor Groningen wordt bij het voorstel raadsbreed gesteund door alle andere partijen in de Groningse gemeenteraad.