Reizigersorganisatie wil compensatie voor problemen met NS-bussen tussen Stad en Meppel

nieuws
Foto: Qbuzz

Reizigersorganisatie Rover eist van de NS dat reizigers gecompenseerd worden voor de overlast die ze hebben door het gebrek aan treinvervangende bussen tussen Groningen, Assen en Meppel. Dat liet de organisatie dinsdagochtend weten.

Werkzaamheden aan het spoor op zorgen ervoor dat er tot en met 23 mei geen treinen rijden tussen Groningen en Meppel. De treinvervangende busdienstregeling verloopt met horten en stoten, door een tekort aan buschauffeurs bij de bedrijven die de NS inhuurt. Vrijdag zorgde dat voor wachttijden die opliepen tot anderhalf uur en de donderdag ervoor reden er zelfs helemaal geen bussen, waardoor reizigers zelf op zoek moesten naar alternatief vervoer.

Rover vindt de problemen met NS-bussen onacceptabel en eist daarom dat de reizigers hun geld terugkrijgen, als ze meer vertraging oplopen dan de geplande extra reistijd. “Wij roepen NS op hierbij maximale coulance te betrachten”, schrijft Rover aan de NS. “Ook gaan we er vanuit dat NS er voor zorg zal dragen dat reizigers gegarandeerd thuis komen mocht in de komende week onverhoopt er opnieuw een tekort optreden.”