Politieke fracties maken zich zorgen over injecties met naalden in uitgaansleven

nieuws
Foto: sxc.hu/profile/vierdrie

De fracties van de PvdA, VVD, CDA, Stadspartij 100% voor Groningen en GroenLinks in de Groningse gemeenteraad maken zich zorgen over injecties met naalden in het uitgaansleven. De partijen hebben vragen gesteld aan het gemeentebestuur.

“De afgelopen tijd verschijnen er steeds meer verontruste berichten over mensen die in het uitgaansleven gedrogeerd worden door middel van een injectie”, schrijven de partijen. “Ook vanuit het nachtleven in Stad komen signalen en verhalen dat dit mogelijk in Groningen gebeurd. Wij vinden dit onacceptabel en onwenselijk. Wij maken ons daarom dan ook zorgen. Veilig op stap kunnen is cruciaal, juist in een bruisende studentenstad met een geroemd nachtleven.”

Vragen
De partijen willen van het gemeentebestuur weten hoe groot het probleem is. Ook willen ze weten of meldingen van drogeren niet apart geregistreerd worden, terwijl dit eigenlijk wel wenselijk is. De fracties ontvangen daarnaast meldingen dat mensen om uiteenlopende redenen geen aangifte doen. Men wil weten wat hier aan gedaan kan worden om de aangiftebereidheid te vergroten. De partijen stellen verder dat sporen van drogeren veelal snel zijn verdwenen. “Kunt u organiseren dat de komende tijd in Groningen bij vermoeden van drogeren snel bloed afgenomen kan worden om dit al dan wel of niet vast te stellen en inzicht in te krijgen?”

Minister: “Doe aangifte”
Minister Dilan Yesilgöz (VVD) van Justitie liet dinsdag in de Tweede Kamer weten dat mensen die denken dat ze met een naald gedrogeerd zijn, daar aangifte van moeten doen. Yesilgöz liet weten zich grote zorgen te maken over het fenomeen.

Deel dit artikel: