Opvallend hoge bezetting op vluchten vanaf Eelde door drukte op Schiphol

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

Groningen Airport Eelde spint garen bij de grote drukte op Schiphol. Dat liet de noordelijke luchthaven donderdagochtend weten aan het Algemeen Dagblad. Reizigers proberen de drukte op de nationale luchthaven te ontlopen en wijken dan ook steeds vaker uit naar andere luchthavens, waaronder Eelde.

Een woordvoerder van Groningen Airport Eelde stelt in de krant dat er meer belangstelling is voor vluchten vanaf de luchthaven. Reisbureaus krijgen steeds vaker te horen dat mensen hun stoelen willen omboeken naar regionale luchthavens en luchtvaartmaatschappijen tonen steeds meer interesse in vluchten vanaf Eelde. Daarnaast bellen (potentiële) passagiers steeds vaker naar de luchthaven of ze hun stoelen kunnen omboeken naar vluchten vanaf Eelde. Volgens Groningen Airport Eelde stijgt de bezettingsgraad van de vluchten dan ook naar opvallende hoogte.

De luchthaven staat te popelen om vluchten over te nemen van het overbezette Schiphol. De aanbieding van Eelde om tijdens de zomervakantie twee vluchten per uur af te handelen van de nationale luchthaven staat nog steeds. Dat betekent dat de luchthaven twintig vluchten per dag over kan nemen van Schiphol. De drukte op Schiphol wordt veroorzaakt door een combinatie van veel vakantievluchten en een tekort aan personeel. Maar Eelde heeft, naar eigen zeggen, genoeg bagage- en beveiligingspersoneel om extra vluchten af te handelen.