NS biedt excuses aan voor problemen op spoor; reizigers worden gecompenseerd

nieuws
Foto: http://rieksoijnhausen.rieksoijnhausen.nl/

De NS biedt excuses aan voor de problemen op het spoor tussen Groningen en Meppel. Reizigers die extra kosten maken of meer dan een half uur vertraging oplopen, kunnen compensatie krijgen.

Prorail werkt van 7 t/m 22 mei aan het spoor tussen Meppel en Groningen. Daardoor kan NS op dat traject geen treinen laten rijden. Het vervangend busvervoer blijkt onder de maat, omdat de busmaatschappijen waarmee NS samenwerkt, momenteel niet genoeg chauffeurs beschikbaar hebben. Na indringende gesprekken blijkt dat deze maatschappijen geen mogelijkheden hebben om alsnog meer bussen te laten rijden, zodat de overlast voor reizigers kan aanhouden tot de klus is afgerond.

Doordat er veel minder bussen rijden, moeten reizigers soms lang wachten. Soms blijkt een geplande bus helemaal niet meer te komen, waardoor reizigers soms moeten uitwijken naar eigen vervoer of zelfs hun reis moeten uitstellen. Omrijden via Leeuwarden is een optie. Arriva heeft daarvoor diverse treinen versterkt.

Reizigers die extra kosten hebben gemaakt omdat ze voor de trein via Leeuwarden kiezen in plaats van de bus, kunnen bij de NS compensatie aanvragen. Reizigers, met de bus of de trein, die meer dan een half uur vertraging hebben ten opzichte van de reisplannen kunnen ook compensatie aanvragen. Dat kan via de klantenservice van NS.

Deel dit artikel: