Meewandelen met Het Groninger Landschap door weilanden Reitdiep: “Op zoek naar weidevogels”

nieuws
Foto: google maps

Liefhebbers van weidevogels kunnen zondag te kust en te keur. Het Groninger Landschap organiseert een wandeling door de weilanden rond bezoekerscentrum Reitdiep.

De wandeling begint om 14.00 uur bij het bezoekerscentrum. Onder leiding van een gids lopen deelnemers een route van ongeveer 2,5 kilometer door de weilanden. “Het is een korte wandeling die door een eeuwenoud en cultuurhistorisch rijk landschap voert”, meldt Het Groninger Landschap. “De wandeling geeft deelnemers een andere kijk op dit deel van het Reitdiep landschap.”

Omdat het voorjaar is, is er momenteel van alles te zien in de weilanden. De natuurorganisatie adviseert deelnemers dan ook om een verrekijker en fotocamera mee te nemen. De weidevogels zitten momenteel volop in het broedseizoen. Tijdens de wandeling worden deze gebieden niet verstoord maar blijft men op ruime afstand. De wandeling duurt tot ongeveer 15.00 uur.