Kunstwerk ‘Zonder titel’ heeft nieuwe plek gekregen op eiland het Nonnengat

nieuws
Foto: Gerardus - Eigen werk, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2869061

Het kunstwerk ‘Zonder titel’ van kunstenaar Auke de Vries heeft een nieuwe plek gekregen op eiland het Nonnengat in het Hoornsemeer. De afgelopen periode is het kunstwerk gerestaureerd.

Het kunstwerk bestaat uit twee stalen sculpturen van negen en elf meter hoog en is gemaakt in 1990. Sindsdien stond het bij restaurant Meerwold. Vanwege het vergroten van het Hoornsemeer was het kunstwerk daar weggehaald. Het kreeg een restauratiebeurt en er werd gezocht naar een nieuwe plek. Dit is uiteindelijk het eiland Nonnengat geworden. In twee dagen is het kunstwerk op de nieuwe locatie opgebouwd. Dit gebeurde in het bijzijn van De Vries. ‘Zonder titel’ bestaat uit twee op betonnen voetstukken staande sculpturen die de lucht in reiken als twee getekende lijnen die eindigen in een soort ruitvorm.

De Vries werd geboren op 27 oktober 1937 in Burgum. Werken van hem zijn onder andere te vinden in Den Haag, Leeuwarden, Barcelona, Hannover en Aberdeen.