Kraan trekt brugdek Julianabrug omver

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

De Julianabrug is niet meer. Nadat maandag de brug voor de laatste keer open werd gedraaid kwam dinsdag de slopershamer langs.

“Ze hebben het openstaande brugdek achterover getrokken”, vertelt fotograaf Rieks Oijnhausen. “Dat hebben ze in drie verschillende delen gedaan. Een kabel werd vast gemaakt aan een brugdeel en een kraan, waarna deze kraan de brug achterover trok.” De drie brugdelen worden de komende dagen afgevoerd.

De Julianabrug werd in 1968 in gebruik genomen. De brug, die 31 meter breed was en plaats had voor zeven rijbanen, is echter overbodig geworden vanwege de aanleg van de nieuwe zuidelijke ringweg. In de toekomst komt er over het Noord-Willemskanaal een vaste brug te liggen die niet open kan. Op dit moment staat alleen de Muntingbrug nog opengedraaid. Die brug wordt niet gesloopt. Wel blijft deze verbinding tot volgend voorjaar afgesloten voor het fiets- en wandelverkeer. Gebruikers worden omgeleid via de Parkbrug en de Van Iddekingebrug.

Bekijk hier het omver trekken van het laatste deel van de Julianabrug