KNMI waarschuwt voor pittige onweersbuien op donderdag

nieuws
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

Het KNMI verwacht dat er op donderdag enkele pittige onweersbuien over het land gaan trekken. Op voorhand is er voor de provincie Groningen een ‘code geel’ gegeven.

“Op woensdag zijn er geen waarschuwingen van kracht”, meldt het KNMI. “Donderdagochtend trekken enkele onweersbuien met lokaal windstoten van 60 tot 70 kilometer per uur over de noordwestelijke helft van het land. In de middag trekken nieuwe regen- en onweersbuien oostwaarts over het land. Deze buien kunnen vooral in het oosten en zuidoosten plaatselijk vergezeld gaan van, zware, windstoten tot ongeveer 75 kilometer per uur, hagel en veel regen in korte tijd. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hier hinder van ondervinden. Aan het einde van de middag trekken de onweersbuien naar Duitsland weg.”

Code geel geldt voor Groningen van donderdagochtend 06.00 uur tot 15.00 uur. Behalve voor onze provincie geldt de waarschuwing ook voor alle andere delen van het land.