Jonge Minerva-kunstenaars gaan bouwhekken op Hoofdstation Groningen ‘aankleden’

nieuws
Een kunstwerk van Denise Bozcuk uit Turkije. Dit werk wordt, samen met twee andere werken, op het Hoofdstation geplaatst Foto via NS

Om het Hoofdstation van Groningen tijdens de verbouwing aantrekkelijker te maken, worden er komende dinsdag drie kunstwerken onthuld die de bouwhekken en -panelen op gaan sieren.

Drie internationale studenten van Academie Minerva (Amerah Alabdulrahman uit Koeweit, Leonie Deddens uit Duitsland en Denise Bozcuk uit Turkije) maakten kunstwerken die een verbinding  leggen tussen het heden en het verleden van het station. Daarvoor gebruikten de kunstenaars beelden uit Groninger Archieven.

De drie kleurige kunstwerken die komende dinsdag op het station worden geplaatst, maken deel uit van een meerjarig kunstproject op het station. De historische beelden die in deze de tweede editie van dit project worden gebruikt zijn van rond 1980. Tijdens de eerste editie van het project, opgezet door de Groninger Archieven, de NS, Groningen Spoorzone en Academie Minerva, kwamen de beelden uit 1900.

 

Deel dit artikel: