Groningse economie groeit, maar wel minder sterk dan Nederland als geheel

nieuws
Foto: StarLight from FreeImages

De economie in Groningen is in het eerste kwartaal van dit jaar gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Maar Groningen bleef qua groei wel achter bij de rest van Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De economie in Groningen groei met vijf procent in het eerst kwartaal van dit jaar. De Nederlandse economie groeide gemiddeld met zeven procent ten opzichte van de eerste drie maanden van vorig jaar, twee procent meer dan de economie van Groningen. Oost-Groningen kende de laagste economische groei (vier procent), maar ook de regio ‘overig Groningen’ waar onze gemeente onder valt, kwam met vijf procent groei niet boven het landelijke gemiddelde uit.

De regio’s Haarlemmermeer, Zeeuws-Vlaanderen en Amsterdam hadden de hoogste groeipercentages. De sterke economische groeicijfers van Nederland als geheel wordt volgens het CBS met name veroorzaakt doordat Nederland een jaar geleden nog in een strenge lockdown zat.

Deel dit artikel: