Gemeente betaalt miljoen euro per jaar voor vluchtelingenopvang in Nescio Hotel

nieuws
Bron GoogleMaps

De gemeente Groningen betaalt een miljoen euro per jaar aan de eigenaar van het Nescio Hotel in Haren. Dat heeft stadsblog Sikkom boven tafel weten te krijgen.

Het hotel werd de afgelopen twee jaar verhuurd aan het COA. In maart nam de gemeente Groningen het contract over. De oorlog in Oekraïne zorgde voor een vluchtelingenstroom waarbij honderden Oekraïners een veilig heenkomen zochten in ons land. In allerijl wordt er gezocht naar opvangplekken. De gemeente besluit om enkele tientallen vluchtelingen in het hotel onderdak te geven. Welk bedrag aan de verhuurder betaald werd was lange tijd onduidelijk. Betrouwbare bronnen hebben aan Sikkom laten weten dat het om een miljoen euro per jaar gaat. Het Nescio Hotel is ongeveer vijftig jaar oud en in een niet meer al te beste staat. Bronnen in de vastgoedwereld zetten dan ook hun vraagtekens bij het bedrag.

De gemeente Groningen bevestigt tegenover het stadsblog dat het om een bedrag gaat in die orde van grootte. Volgens de gemeente is het contract van het COA overgenomen en zat er geen onderhandelingsruimte in. Als het contract afloopt wil men er beduidend minder voor gaan betalen. Naast de huurkosten komen kosten voor het ombouwen en opknappen van het hotel voor rekening van de gemeente.

Deel dit artikel: