“Dinsdag zon en buien, komende dagen koel met volgende week kansen op warmer weer”

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De komende dagen verlopen koel. Maar volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zijn er volgende week kansen dat warme lucht Groningen gaat bereiken.

“Dinsdag is er zo nu en dan zon en vallen er enkele buien”, vertelt Kamphuis. “Met 17 graden is het aan de frisse kant. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, windkracht 4 tot 5. In de nacht naar woensdag minimumtemperaturen rond de 9 graden. De nacht gaat droog verlopen. Woensdag is er geregeld zon met in de loop van de dag toenemende bewolking gevolgd door een bui. Bij een stevige zuidwestenwind, windkracht 4 tot 5, wordt het 16 of 17 graden. In de nacht naar donderdag wat regen.”

Stevige buien
“Op donderdag, Hemelvaartsdag, waait het stevig uit het westen maar blijft het vrijwel overal droog. Met af en toe zon wordt het 18 graden. In de nacht naar vrijdag stroomt er koelere lucht ons gebied binnen wat gepaard zal gaan met een paar stevige buien. Op vrijdag staat er een forse westen- tot noordwestenwind, windkracht 5 tot 6, en in het Waddengebied hard, windkracht 7. Het blijft droog en het is wisselend bewolkt en fris bij 14 of 15 graden.”

Volgende week kans op warme lucht
“Op zaterdag is er weinig verandering maar zondag dreigt een herfstachtige dag te gaan worden. Het kwik lijkt te stokken bij 12 of 13 graden, er staat een flinke noordwester, en daarbij neemt de kans op regen toe. Na het weekend zouden de bordjes wel eens weer vrij snel verhangen kunnen worden. De kou lijkt van korte duur en warme lucht komt in de loop van volgende week richting ons land.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.