Automobilist rijdt tegen de richting in en wordt betrapt door agenten

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Politieagenten hebben dinsdag een automobilist betrapt op het tegen de richting in rijden. Ook reed de bestuurder veel te hard. Dat meldt de politie op sociale media.

De agenten hielden een controle op de Kieler Bocht. Vanwege werkzaamheden is daar een weghelft afgesloten. Voor het verkeer geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Ook is er eenrichtingsverkeer, waarbij het verkeer vanaf de andere kant om moet rijden. “Eén bestuurder besloot niet te willen omrijden en negeerde de verkeersborden”, schrijft de politie. “De automobilist reed met een gemeten snelheid van 67 kilometer per uur langs de werkzaamheden en reed tegen de richting in.”

De automobilist werd daarop aan de kant gezet. “Hij heeft naast twee bekeuringen ook een cursus EMG opgelegd gekregen vanwege de snelheidsovertreding van meer dan 30 kilometer per uur binnen de bebouwde kom bij wegwerkzaamheden.”