Veel belangstelling bij opening personal training: “Leraren zeiden altijd, waar een wil is, is een weg”

nieuws
Het team en familieleden van JPT Lifestyle. Foto: ingezonden

Hij is apetrots, de 27-jarige Jordy Pijpker. Dit weekend werd zijn gloednieuwe personal training JPT Lifestyle aan de Duinkerkenstraat geopend.

“Trots maar ook vol ongeloof”, vertelt Pijpker. “Toen ik vijf jaar geleden begon, dacht ik, het zou wat zijn als ik over tien jaar mijn eigen bedrijf zou hebben. En nu zijn we vijf jaar verder. Nu heb ik een eigen bedrijf van achthonderd vierkante meter, en komen er op je openingsfeestje rond de tweehonderd mensen af. Ja, dat vind ik echt geweldig. Maar ik heb dit niet alleen gedaan hè. Dankzij mijn ouders, mijn vriendin en mijn team is dit mogelijk geworden. Dus ook zij verdienen het om in de schijnwerper te worden gezet.”

“Als je iets wilt, kun je met doorzettingsvermogen alles bereiken”
Waar veel mensen een normale weg kunnen bewandelen, moet Pijpker om tot iets te komen extra veel stappen zetten. “Op de basisschool werd duidelijk dat ik dyslexie heb. Een beperking. Mijn ouders, en ook de leraren die ik heb gehad, die hebben altijd tegen mij gezegd, waar een wil is, is een weg. Op een gegeven moment droomde ik er van om personal trainer te worden. Om mensen te helpen. Ik heb een gestapelde opleiding gedaan. Van vmbo basis naar een hbo-opleiding. Mijn schoolcarrière heeft veel tijd gekost, maar ik had een duidelijk doel voor ogen. En dat heb ik nu bereikt. Of ik een voorbeeld kan zijn voor andere mensen? Ik denk het wel. Als je ook een beperking hebt, betekent het niet dat je niets kunt. Als je duidelijk weet waar je voor wilt gaan, dan kun je alles bereiken wat je wilt. Als je je doorzettingsvermogen maar laat gelden.”

“Als je binnenkomt heb je gelijk zin om te sporten”
Terug naar het openingsfeest: “Ja, dat was heel gezellig. We hadden goed nagedacht over de invulling. Bij de ingang kregen de bezoekers een klein glaasje met champagne. En we hadden verschillende dj’s die stemming maakten. Het was heel gezellig en feestelijk.” En de klanten waren onder de indruk. “De afgelopen jaren zaten we aan de Ulgersmaweg, waardoor mensen ook een vergelijking konden maken. En de reacties waren positief. Men was onder de indruk. Het werd omschreven als loodsachtig met een luxe uitstraling. Als je binnen komt dan heb je gelijk zin om te sporten, kregen we te horen.”

Privé sportschool binnen een sportschool
Meest opvallende onderdeel zijn de studioruimtes. Vorige week vertelde Pijpker al dat deze ruimtes, waar één op één of één op twee lessen kunnen worden gegeven, het grote succes waren tijdens de coronapandemie. “Ook nu maakte het indruk op mensen. Dat je eigenlijk een privé sportschool binnen een sportschool hebt. Waar je in alle rust met een personal trainer of een fysiotherapeut kunt praten, dat werd toch wel als heel positief beschouwd. Ik denk dat mensen het prettig vinden dat je niet je verhaal hoeft te doen waarbij je het gevoel hebt dat iedereen je kan horen.”

Nu de nieuwe locatie is geopend betekent het niet dat Pijpker rustig achterover kan leunen. “Ik zit vol plannen voor de toekomst. Maar eerst nog maar even nagenieten van dit geweldige weekend.”

Deel dit artikel: