Stadspartij: ‘Verdeel overgebleven ‘coronapotje’ over meer ondernemers’

nieuws
Foto: Martin Nuver (112 Groningen)

Meer ondernemers moeten aanspraak kunnen maken op de 1.500 euro die de gemeente beschikbaar stelt aan bedrijven die 40 procent of meer van hun omzet verloren hebben tijdens de coronacrisis. Daarvoor gaat de Stadspartij 100% voor Groningen komende woensdag pleiten richting het gemeentebestuur.

De gemeente besloot begin maart dat het de middelen die zijn overgebleven uit eerdere corona-regelingen (bijna drie miljoen euro) gaat inzetten voor ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Inmiddels is duidelijk welke ondernemers aanspraak kunnen maken op het geld. Zij kunnen zich tot het eind van deze maand aanmelden voor de regeling.

Het geld (1.500 euro per ondernemer) gaat naar bedrijven uit specifieke sectoren, die veertig procent van hun omzet verloren tijdens de crisis. Maar dat zorgt er volgens de Stadspartij voor dat veel andere ondernemers, die ook meer dan veertig procent van hun omzet verloren door de crisis, alsnog buiten de boot vallen. Zij hebben niet de juiste code van de Kamer van Koophandel.

Zo vallen fietsenwinkels en matrassenfabrikanten wel onder de regeling, maar kunstenaar en evenementenorganisatoren niet. Vreemd, zo stelt raadslid Hans Moerkerk: “Wij willen dan ook graag dat het college een hardheidsclausule toevoegt aan de regeling,  die het mogelijk maakt dat ondernemers die óók 40 procent of meer van hun omzet verloren maar geen
juiste code hebben, toch een aanvraag kunnen indienen voor de TSSG-regeling.”

Omdat de termijn voor aanvraag op 29 april sluit, pleit de partij ervoor om deze te verlengen tot 1 juni. Moerkerk: “Daarmee hopen we dat meer ondernemers gebruik kunnen maken van de goedbedoelde regeling.”