Politie in actie voor lam op treinstation

nieuws
Foto: kitenellie from FreeImages

Treinreizigers tussen Groningen en Leeuwarden waren zaterdagmiddag getuige van een bijzondere treinreiziger. Op het station van Buitenpost had zich een lam gemeld.

Omstanders belden de politie waarop twee agenten ter plaatse kwamen. Op dat moment bleek het lammetje al gevangen te zijn door reizigers. De agenten hebben het lammetje overgebracht naar een locatie waar het onderdak en verzorging krijgt. Het treinverkeer heeft geen hinder ondervonden van de actie. Waar het dier vandaan komt is nog een groot raadsel. De politie denkt niet dat het dier met de trein naar Buitenpost is gereisd, maar vermoed dat het uit de buurt komt.

Het lammetje is voorzien van een blauw kenmerk op de rug. De eigenaar kan contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900 88 44.