Oekraïense vluchtelingen te gast bij FC Groningen: “Ze vonden de sfeer fantastisch”

nieuws
Foto: Willemijn Kemp / ingezonden

De wedstrijd FC Groningen – Heracles werd zondagmiddag bijgewoond door 25 Oekraïense vluchtelingen die in het Nescio Hotel in Haren verblijven.

“Het was een succesvolle en erg leuke middag”, vertelt Willemijn Kemp, die als vrijwilligster veel contact heeft met de vluchtelingen die in Haren verblijven. “We hadden 25 kaartjes van FC Groningen gekregen. De vluchtelingen die in Haren wonen houden namelijk best wel van het spelletje. Dat werd al duidelijk tijdens een kennismakingsbijeenkomst. De afgelopen periode zijn er contacten met VV Haren ontstaan, waar inmiddels ook een aantal vluchtelingen trainen en één van hen zich als vrijwilliger heeft aangemeld. FC Groningen heeft daar lucht van gekregen en zij stelden op hun beurt 25 kaartjes beschikbaar om de mensen een leuke middag te laten beleven.”

Ondanks dat de FC verloor van Heracles hadden de Oekraïners een geweldige middag. “Ze waren onder de indruk. Ze vonden de sfeer en atmosfeer heel prettig. Hoewel ze ook wel teleurgesteld waren dat Groningen geen vuist kon maken. Er werd echt gebaald.” Van tevoren had Evgeniy Levchenko (speelde van 2005 tot 2009 bij de FC, red.) een videoboodschap gestuurd. “In de boodschap wenst hij iedereen, ondanks de situatie in Oekraïne, een leuke middag. Ook vertelde hij dat hij een erg prettige tijd bij de FC heeft gehad, en dat de club voor altijd in zijn hart zit.” De Oekraïners gingen ook niet met lege handen naar huis. Iedereen kreeg een FC Groningen-sjaal. “Deze wordt als een heel warm aandenken gekoesterd, dat weet ik zeker.”

Bekijk hier de videoboodschap van Evgeniy Levchenko