Leerlingen Noorderpoort introduceren SDG lespakket met onaangekondigde acts

Leerlingen van Kunst en Multimedia (KTM) aan Noorderpoort hebben een “guerilla-act” bedacht om SDG’s onder de aandacht te brengen bij alle locaties van de school. SDG’s zijn Sustainable Development Goals (Duurzame Ontwikkelingsdoelen).

Met een opvallend gele bus gingen de studenten drie dagen op rij langs alle locaties van Noorderpoort. Volledig onverwacht, want niemand binnen de school was op de hoogte. Met luide muziek en opvallende kleding wisten ze de aandacht te trekken.

Op de muziek van Die Antwoord traden de studenten op in zelfgemaakte outfits. Volledig volgens het duurzame thema, want voor de creaties gebruikten ze overgebleven stoffen van eerdere projecten.

SDG’s 

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Zo ook binnen Noorderpoort. Daarom wil de school een nieuwe lesmethode introduceren waarin duurzaamheid een prominentere rol krijgt. Maar hoe doe je dat precies? Volgens KTM-docente Colien Langerwerf kan dat op veel manieren. ‘Denk bijvoorbeeld aan de opleiding Verpleegkunde. Daar kunnen we kijken hoe we het waterverbruik kunnen verminderen en verspilling van materialen tegen kunnen gaan.’