GroenLinks wil opheldering over problemen met bussen tussen Groningen en Leer

nieuws
Foto via Arriva Touring

Vertraging, te weinig plek en gebrekkige aansluitingen. Volgens de Groningse Statenfractie van GroenLinks hebben gebruikers van de snelbus tussen Groningen en Leer vaak te maken met problemen tijdens het reizen.

Arriva zet tussen de twee plaatsen bussen in, sinds de aanvaring van de Friesenbrücke bij Weener. Volgens GroenLinks ondervinden reizigers vaak vertraging, waardoor ze te laat aankomen op hun eindbestemming. Ook kwamen meerdere klachten binnen van mensen die op het vertrekstation achtergelaten zijn, omdat er niet voldoende plaats in de bus was. Daarnaast missen vele reizigers door de problemen hun aansluitende verbinding op een volgende bus of trein, waardoor de internationale bereikbaarheid van Groningen afneemt.

De fractie wil daarom dat de provincie actie onderneemt en zorgt voor een goede, robuuste verbinding tussen Groningen en Leer, zolang de treinverbinding nog niet is hersteld. “De noodzaak van goede, groene internationale reismogelijkheden wordt in de strijd tegen de klimaatcrisis alleen maar groter”, aldus GroenLinks-Statenlid Bas de Boer. “Als we willen dat mensen kiezen voor duurzaam reizen, dan moeten reizigers kunnen bouwen op een betrouwbare verbinding. Zolang de treinverbinding naar Leer nog niet is hersteld, is het daarom cruciaal om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan met een snelbus die op tijd rijdt!”