Gemeente gaat fietspaden langs Rijksstraatweg verbeteren

nieuws
Foto: André Renkens via Pixabay

De gemeente stelt een miljoen euro beschikbaar voor de verbetering van de fietspaden langs de Rijksstraatweg in Haren en Glimmen.

Er zijn veel klachten over de kwaliteit van dit fietspad. De staat van onderhoud laat te wensen over. Anderzijds staan deze paden al op redelijk korte termijn op de planning voor groot onderhoud door Stadsbeheer. Bovendien kan de gemeente hiervoor cofinanciering ontvangen van de provincie Groningen.

De Rijksstraatweg Haren-Glimmen is een belangrijke schakel in het hoofdfietsnetwerk tussen de kernen Groningen, Haren, Glimmen en verder. Van deze route maken dagelijks veel fietsers gebruik: forenzen, toeristen, schoolkinderen en wielrenners. De fietspaden zijn weliswaar vrijliggend, maar tamelijk smal. Bovendien zorgen de rechte trottoirbanden soms voor gevaarlijke situaties.

Om het comfort en de verkeersveiligheid voor fietsers te verbeteren, wil de gemeente hier groot onderhoud uitvoeren: eerst op het gedeelte tussen Emmalaan en de N860 (de weg naar Waterhuizen) en vervolgens op het gedeelte tussen de N860 en Glimmen. Daarbij wordt het asfalt hersteld en vindt groeiplaatsverbetering plaats voor de bomen. Waar mogelijk worden de fietspaden verbreed en de trottoirbanden schuin neergelegd.