Eerste stuk nieuwe Papiermolentunnel staat op z’n plek

nieuws
Foto: 112 Groningen

Aannemerscombinatie Herepoort heeft dinsdagochtend het eerste betonnen element van de nieuwe Papiermolentunnel op z’n plek gezet.

De tunnel wordt dwars onder de zuidelijke ringweg aangelegd en daarom moet er een groot gat in de ringweg worden gegraven.

De bouw van de tunnel is een langdurig project. De fietstunnel nabij openluchtzwembad De Papiermolen is nog zo’n anderhalf jaar niet te gebruiken. De nieuwe tunnel wordt twee keer zo lang als de oude. De nieuwe tunnel gaat namelijk niet alleen onder de ringweg door, maar ook onder de nieuwe verbindingsweg die tussen de Hereweg en de Brailleweg komt te liggen. De Maaslaan en de Merwedestraat zullen iets verlaagd worden.

De werkzaamheden zijn live te volgen via een webcam.