Drie Stadjers aangehouden voor fraude en witwassen; auto en luxegoederen in beslag genomen

nieuws

De politie heeft afgelopen dinsdag een 21-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van oplichting en witwassen middels bankhelpdesk-fraude. In het onderzoek stuitte de politie ook op drie andere mannen, die mogelijk betrokken zijn bij de witwaspraktijken: twee mannen van 20 jaar uit Groningen en een 21-jarige man uit Zuidlaren.

De zaak tegen de Stadjer kwam in december aan het rollen, nadat er een tiental aangiftes binnenkwamen en er een anonieme melding werd gedaan over het onverklaarbare vermogen van de verdachte. Uit onderzoek bleek dat er aanwijzingen zijn dat de 21-jarige Stadjer meerdere mensen heeft gedupeerd door hen te bellen en zich voor te doen als bankmedewerker. In een aantal gevallen hebben de slachtoffers uiteindelijk geld overgemaakt naar een zogenaamde ‘kluisrekening’.

Afgelopen dinsdag werd de verdachte aangehouden, waarna ook een woning werd doorzocht. Agenten legden vervolgens beslag op auto, luxe goederen en bankrekeningen, in samenwerking met het Openbaar Ministerie.

De politie stuitte in het onderzoek op drie andere betrokkenen, twee mannen van 20 jaar uit Groningen en een 21-jarige uit Zuidlaren. Zij worden verdacht van het beschikbaar stellen van hun bankrekening om zo het geld van de slachtoffers weg te sluizen. De drie medeverdachten werden woensdag aangehouden.