Aardbeving met kracht van 1.6 op schaal van Richter bij Westeremden

nieuws

In een deel van de provincie Groningen is op Paaszondag een aardbeving gevoeld. Volgens het KNMI gaat het om een beving met een kracht van 1.6 op de schaal van Richter.

De beving vond plaats om 14.27 uur. Het epicentrum lag in de buurt van Westeremden. Volgens het KNMI gaat het om een geïnduceerde beving die plaatsvond op een diepte van 3,0 kilometer. Met geïnduceerd wordt bedoeld dat de beving veroorzaakt is door de gaswinning in Groningen. Aanvankelijk meldde het KNMI dat het om een beving ging met een kracht van 1.8 op de schaal van Richter. Dit werd later bijgesteld naar 1.6.

Sociale media
Op sociale media maken verschillende mensen melding van de beving. Annemieke schrijft: “Zo’n dreun diep onder ons en een halve seconde later een trilling in deuren en raamkozijnen te horen.” Bettie meldt: “En ja hoor, dat was weer een beving.”

Zuidwolde
De beving bij Westeremden is de vierde beving deze maand die waargenomen wordt in Groningen. Een half uur na de beving volgde een nieuwe beving bij Westeremden die een kracht had van 0.7 op de schaal van Richter. Zondagochtend trilde de aarde bij Zuidwolde. Daar ging het om een beving van 0.6 op de schaal van Richter.

Deel dit artikel: