UMCG doneert 24 pallets met hulpgoederen aan Oekraïne

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Het UMCG heeft deze week 24 pallets met hulpgoederen aan Oekraïne gedoneerd. Dat laat het Groningse ziekenhuis op sociale media weten.

De afgelopen week bleek uit beelden dat ziekenhuizen in Oekraïne met grote problemen kampen. Terwijl aan de ene kant slachtoffers van het oorlogsgeweld binnen worden gebracht, wordt het aan de andere kant steeds lastiger om mensen te helpen omdat medische hulpmiddelen steeds schaarser worden. “Hoe zou het zijn als de zorg voor patiënten opeens niet meer door kan gaan?”, schrijft het UMCG. “Precies dat maken de ziekenhuizen in Oekraïne nu mee. Door de oorlog wordt in één klap de zorg verwoest.”

Om de collega’s in Oekraïne te helpen ging men de afgelopen dagen in Groningen langs de schappen en werden er decompressienaalden, infuuslijnen, steriele handschoenen en nog veel meer medische hulpmiddelen verzameld. “Uiteindelijk zijn er 24 pallets met hulpgoederen naar de verzamellocatie in Zwijndrecht gebracht. Hier worden de spullen van meerdere ziekenhuizen verzameld.” De spullen zullen in een konvooi naar de Oekraïense stad Lviv worden gebracht. “Dat kunnen we doen, en we blijven meeleven.”