Taakstraf en voorwaardelijk cel geëist tegen man uit Beilen (43) voor inbraken in Stad

nieuws
Foto: Rechtspraak.nl

Woninginbraken aan de Haddingestraat, Oosterhamrikkade en Gorechtkade kunnen een 43-jarige man uit Beilen 240 uur taakstraf en een jaar voorwaardelijke celstraf gaan kosten. Het OM wil hem veroordelen voor een tiental inbraken in de Stad, zo meldt RTV Noord.

Het OM matigde de strafeis tegen de Beilenaar, omdat hij op dit moment bezig is met een afkicktraject. De officier van justitie vindt het niet wenselijk als de man dit traject moet onderbreken voor een celstraf en eiste daarom een voorwaardelijke celstraf. Ook moet de man ruim zesduizend euro aan schadevergoeding gaan betalen, zo stelt het OM.

De man wordt ervan verdacht onder meer laptops, sieraden, portemonnees en bankpassen te hebben gestolen uit de woningen. Ook stal hij een auto door de sleutels mee te nemen uit een woning. Ook brak de man in bij een verloskundigenpraktijk, waar hij bij de inbraak onder meer een echo-apparaat stal en daarbij vernielde. Bij deze inbraak liet hij echter een bloedspoor na, waardoor agenten de inbraak via het DNA van de man aan hem konden linken.

Over twee weken doet de rechter uitspraak tegen de Beilenaar.