Noordelijk Scheepvaartmuseum zoekt naar rolmodellen van kleur

nieuws
Foto: toersme groningen.nl

Welke Groningse ondernemer, wetenschapper, schrijver, sporter, sociaal werker of kunstenaar is jouw rolmodel van kleur? Op die vraag wil het Noordelijk Scheepvaartmuseum/Museum aan de A voor 4 april een antwoord. Ze krijgen een plek in de tentoonstelling Slavernij. En de Groningers?.

De expositie, die 24 juni wordt geopend, gaat niet alleen over het Groningse slavernijverleden, maar ook over de doorwerking hiervan in het nu. Het museum zoekt daarom naar rolmodellen van kleur van vroeger en van nu. Deze rolmodellen krijgen een plek in de tentoonstelling.

De tentoonstelling vindt plaats in het kader van de culturele manifestatie Bitterzoet Erfgoed. Binnen deze manifestatie wordt uitgelicht welke rol de Groningers speelden in het slavernijverleden.

Weet jij al welk rolmodel van kleur je terug wil zien in de tentoonstelling? Stuur dan uiterlijk 3 april een e-mail met de naam van jouw rolmodel(len) van kleur (het liefst met foto) naar info@noordelijkscheepvaartmuseum.nl. Schrijf er ook bij waarom juist deze persoon jou inspireert.