Komend weekend grote nachtafsluitingen op Ring-Zuid en A28

nieuws
Foto: Rijkswaterstaat via Aanpak Ring-Zuid

Omdat de ombouw van het Julianaplein komende maandagochtend een nieuwe fase ingaat (fase 5), moeten automobilisten dit weekend rekening houden met een aantal grote nachtafsluitingen. Het gaat daarbij onder meer om stukken van de westelijke en zuidelijke ringweg en de A28.

Van vrijdagavond 20.00 uur tot zaterdagochtend 26 maart 06.00 uur zijn op de A28 de beide afritten van en naar Groningen-Zuid afgesloten. Ook de onderdoorgang van de Van Ketwich Verschuurlaan is dan in beide richtingen dicht. Als niet alles in één nacht afkomt, geldt de afsluiting ook voor de nacht erop.

Deze volgende nacht (van zaterdag op zondag) is de westelijke ringweg (N370) afgesloten vanaf de toerit vanuit de Zeeheldenbuurt tot aan het Vrijheidsplein voor verkeer richting Drachten/Hoogkerk. Ook de toerit vanaf de Laan Corpus den Hoorn naar Drachten en Hoogkerk is dan dicht.

In de nacht van zondag op maandag is de hele zuidelijke ringweg in beide richtingen afgesloten van Hoogkerk tot knooppunt Euvelgunne. Ook de A28 is in beide richtingen dicht tussen het Julianaplein en Groningen-Zuid. Ook de Brailleweg is dan afgesloten.