Kabinet schrapt volgende week woensdag ook de laatste coronamaatregelen

nieuws
Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Beeld: ©RVD – Valerie Kuypers en Martijn Beekman

Vanaf volgende week woensdag gelden er alleen nog adviezen vanuit de regering rond het coronavirus. De laatste coronamaatregelen (de mondkapjesplicht in het OV, een testplicht bij grote evenement en het thuiswerkadvies) gelden vanaf die dag niet meer.

Ook de quarantaineplicht en de testplicht bij klachten worden vervangen door ‘adviezen’ vanuit de regering. Mondkapjes in het OV worden ook een ‘advies’, maar zijn vanaf volgende week woensdag niet meer verplicht. Ook handen wassen blijft geadviseerd.

Het kabinet nam de beslissing na een advies vanuit het Outbreak Management Team. Het OMT verwacht dat het aantal ziekenhuisopnames de komende week gaat stijgen, waardoor de druk op de zorg gaat toenemen en raadde daarom aan om toch een aantal adviezen in touw te houden, waaronder de mondkapjes in het OV.

Kuipers verwacht echter dat de zorg de toename van de komende weken aankan. Grote problemen liggen dan ook nog niet in de lijn der verwachting, zo stelt Kuipers.