Jonge Groningers aangehouden voor bankhelpdeskfraude; bejaarde man uit Apeldoorn bestolen van 70.000 euro

nieuws
Foto via Politie..nl

Acht mannen uit Groningen en Drenthe zijn aangehouden voor oplichting middels bankhelpdeskfraude. Dat maakte de politie donderdagmiddag bekend. De mannen, die tussen de 16 tot 23 jaar oud zijn, worden er onder meer van verdacht dat ze een 84-jarige man uit Apeldoorn 70.000 euro afhandig hebben gemaakt.>

Het onderzoek kwam aan het rollen na een melding van oplichting halverwege januari. Het slachtoffer werd benaderd door een ‘medewerker’ van een bank. Na een lang telefoongesprek en het installeren van een programma waardoor de fraudeur mee kon kijken in de computer van het slachtoffer, wist de oplichter tienduizenden euro’s weg te sluizen. Wie van de aangehouden verdachte welke rol binnen de oplichting heeft gespeeld, wordt onderzocht.

De groep pleegde de oplichtingen vanaf een vakantiepark in Drenthe. Daar zijn de verdachten ook aangehouden. Tijdens de doorzoeking van de vakantiewoning zijn meerdere laptops in beslag genomen. Ook nam de politie rond de twintig telefoons, meerdere simkaarten en twee wapens in beslag.